Recept meseca
Recept meseca donosi hamburger koji je vrsta sendviča u okruglom pecivu.
- Prvo je pripremite testo za peciva za burgere.
- Pomešati glatko i kukuruzno brašno, suvi kvasac i sol, pa polovicu istresti u drugu posudu
- Mleko pustiti da provri, pa maknuti sa vatre. Dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Sada umešati hladan jogurt. Svejedno je, tečni ili čvrsti. Dodati u polovicu brašna
- Umesiti testo kako je pokazano u video receptu. Ostaviti pokriveno ili poklopljeno da se diže 45 minuta
- Mleveno meso koje sam koristio je pola teletina plećka ili lopatica i pola but od svinjetine
- U meso dodati soda bikarbonu, so, slatku papriku, kiselu vodu, luk, beli luk, biber i veliku kašiku vinskog sirćeta
SAVET: Luk u mlevenom mesu za burger možete izostaviti, međutim, meni je daleko sočnije i ukusnije kada ga dodam. Mislim da ćete dobro postupiti ako ga stavite kao i ja. Uostalom probajte jednom na oba načina i utvrdite iz prve ruke kako vam je bolje
Hamburger
- Dobro promešati i ostaviti poklopljeno ili pokriveno u hladnjaku do upotrebe. Povremeno promešati
- Testo sada promesiti i podeliti na 5 jednakih loptice. Oblikovati, pa staviti na lim prethodno namašćen i pobrašnjen ili obložiti papirom za pečenje
- Premazati razmućenim jajetom i posipati sa susamom
- Ostaviti da se peciva za hamburgere dižu još pola sata
- Nakon toga staviti peći 20 minuta na 200 C
- Kada je pečeno, ostaviti da se hladi barem 20 minuta pre nego ih režete na pola
- Meso sada izvaditi iz frižidera i podeliti na 5 jednakih delova / loptica
- Svaki deo premažite sa malo ulja, pa oblikujte pljeskavice uz pomoć manje kesice
Pečenje
- Peći na roštilju, roštilj tavi ili klasičnoj uz dodatak malo ulja
- Kada je pljeskavica pečena, možete dodati na vruću i malo sira kako bi dobili cheeseburger i ispržiti pancetu ili slaninu
- Pripremite i umak za hamburgere od kečapa, majoneze i kisele pavlake, pa uz salatu, cherry paradajza, kisele krastavce, kupus, kukuruz šećerac ukrasite svoje burgere.